Blog

Кратък разказ на пациент лекуван с радиоаблация по повод на остеобластом в подбедрицата

Здравейте, аз съм Йовко Узунов и искам да споделя моят опит с др. Стоянов, който ме лекува от голям остеоид остеома (Osteoblastoma) в областта на коляното. Това е рядко заболяване, което предизвиква силни болки при движение и може да доведе до сериозни последствия. Аз страдах от тази болест от 2019 година, но не можех да получа точна диагноза. Болките ми се усещаха само при активности като тичане, скачане, резки движения и т.н., но при нормално ходене бях почти без симптоми. Това ме заблуждаваше и ме караше да отлагам лечението.

През 2023 година прочетох в интернет за др. Стоянов и реших да си запиша час за преглед. Той подходи много внимателно и веднага ме изпрати на скенер, който потвърди диагнозата му. Той ми обясни, че имам голям остеоид остеома в коляното, и че най-добрият начин да се избавя от него е чрез радиоаблация. Това е минимално инвазивна процедура, при която образуванието се унищожава с помощта на радиочестотно излъчване.

Операцията премина безпроблемно и след това аз можех да ходя още същия ден. Болките отминаха до два дни след операцията, когато и бях изписан.

Докторът ме посещаваше всеки ден по време на престоя ми в болницата, дори и когато не беше на работа. Той също така поддържаше редовен контакт с мен след изписването ми, за да следи за възстановяването ми.

Сега, пет месеца след операцията, аз съм почти напълно излекуван и мога да правя активности, които преди не можех поради силната болка.

Благодаря на др. Стоянов и неговия екип за това, че ми подобриха здравето и качеството на живот!

04.02.2024 Без категория
About ortodoc